Friday, 7 February 2014

Kita kawan,kan?:)


Semenjak dua menjak ni,MissAshkeen tetiba dtg blk old habit..jumpe kawan2!:) 

Agak lama gak missAshkeen jadi loner,duk umah n melanguk,atau bz buat own stuff..mcm2 benda dok buat,lg kerja dgn partners ade je x sudah2..

Sejak naik blog ni,MissAshkeen mcm dah rasa "hmmm..hw cn i hv more materials if i ddnt go out n explore the world?"..

Walaupun MissAshkeen xpublish lagi these stuff on Facebook for friends atau on any other social media,except in Google (sape terjumpe ok lah kot),tp still blog ni kena jalan gak..tgk ah muka loner ni nak berselfie gak hahahaha :p 




Kering xde idea..lagi bila pindah area baru ni lagiiiilah masa makin pack,n mcm dah ada curfew blk by dear Daddy to come home early as this is a new area to me..hadoi:( xpelah demi keselamatan kan?

Everyday pun dok turun KL je,not tht i dont like Bangi,tp xde masa nk betul2 survey area ni..it's quite diff from KL u know..lg kawasan sini berjiran unlike rumah missAshkeen dlu kat Bangsar luas je xde pagar sebab dlm hutan..but hey bill air rumah ni sungguh menjimatkan,tq Selangor!!! :) <3 

N so from now on MissAshkeen akan buat Mission:Exploring Bangi lepas ni ok!Let me share with you all the nice things that Bangi has to offer!

Other than that,MissAshkeen pun try blk to reconnect with old friends (nope not old flames-haippp:p) sebab dah rindu sgt kat diorg nih..so glad kawan2 masih sudi keluar dgn MissAshkeen..Alhmdulillah

In a way,they r n they hv bn giving me motivations and full support utk jadi lg bersemangat to make a comeback n publish this blog.Confidence agak hilang sbnrnye these few years for unexpected reasons..so tq fwens.. :) 

Im letting go of my old grudges-yep i do have,bila xlyn n mls tuh maksudnya dah xminat dh lah tuh.terasa..n sedih..n most importantly..xsangka..but who am i n why should i have these things justified here kan?:) 

whoever's fault i wouldnt knw,cld b mine or maybe not even mine.But Allah tu Maha Kaya..now benda dah terbukti jelas depan mata syukur :) But i hv given too much face smpai rasa kena pijak.so maaflah.xminat nk explain byk but i gotta look 4wd n start to think of myself more :) 

Here are some of the pics that i managed to capture masa melepak with my lovely friends just recently,it's there on my Fb ( n Insta (MissAshkeen-add me) tp yeah i just feel like sharing these again here hehe :) 


Karaoke session with Zk n Kiki :) 


Eh eh tercrop pulak gambar tuh sorry :p ni masa bday Marina kat Alexis,GE Mall..lama betol x jumpe kak Nazreen,last  9yrs back kot?rinduuuuuu :) <3 



Dapat pun berjumpa dgn Kak Emma setelah setahun kot,Kak Emma (middle) tinggal kat Oman dgn husband Abg Rid bukak Msian Cafe kat situ :) She is also a stewardess for Emirates..Kak Zai pun baru dpt jumpe 2nd time nih,nanti lepas Kal Zai give birth dah ada plan ni nk jaga baby Kak Zai hehehe ;) 

Tgk mulut MissAshkeen menceceh hahhahaah..nasib baik hubby Kak Zai tlg amikkan!

Merata gak lh berjalan,g Pavilion jumpe Ninie n hubby n Doura (sambil jumpe client wedding- Ninie nk gmbar!!!) Pergi The Curve,Subang,Shoot,Work,Networking etc semuanya in which im enjoying myself soooo much!:)

At the same time MissAshkeen try utk update makeup looks for daily wear..xpandai tp mana tau kita semua boleh belajar kan?:) MissAshkeen nak buat tutorial tp tunggu masa je utk post that one..

Pink n brown and Smokey Brown eyes(down)

Muka dah penat last2.. 


But most of the time,missAshkeen akan still jadi loner gak..suka jalan sorang2 n explore byk benda..cuma kali ni MissAshkeen akan cuba pulak to jot down all the things that ive experienced in this blog,syg dulu ada byk benda menarik tp MissAshkeen xsmpat nk share..so as much as i love to talk,i wanna share whtever i can here so tht we"ll learn new thgs n discover beautiful stuff together ya!:) 

Alhmdulillah byk benda dah lined up utk project akan datang,but again MissAshkeen harap akan ada byk masa utk jumpe kawan2 lama n baru jugak.

Thx to them,theyre making me a better person today..,tq for understanding me,motivating me,n being there while i was down..u knw who u are and yet im so grateful to have friends like you guys..Alhmdulillah syukur Ya Allah n Tq sgt!:) 

Kisses
-MissAshkeen-