Sunday, 9 February 2014

NOMNOM : : Food Vouchers!


Vouchers..yeay!
Food Vouchers...Yeay Yeay!!!!:p 

Hahaha!

Xlengkap blog ni kalau xde crite pasal makanan,kan?

Lately MissAshkeen memang tgh suka makan..bg badan berisi sikit sebab dah lama asyik kurus je (ehem.alasan:p)

Lagi bila bz n duk jauh,memang on the go aje,what i managed to eat slalunya are fast foods by the roadside.

I know i know memang x healthy for me sebab makan xteratur,tapi ape leh buat?

Tapi..tapiiii...

Food Vouchers ni akan buat MissAshkeen rasa happy bila makan time sebab dapat jimat duit n dpt share lg belanje kwn mkn,yeay!:) 

Sekarang MissAshkeen ada 2 vouchers, Burger King and Subway. 


Burger King nye vouchers kena beli,dlm rm25 kalau x salah..mostly kalau beli satu set,dpt satu burger free..memang jimat lah sebab portion besar,mahal sikit dr McD tapi ok lah kalau nak tukar selera kan.


Voucher Subway pulak MissAshkeen dpt free tetibe sebab worker tuh mcm salah kira,lepas dia try ayat power diorg nak ngorat MissAshkeen (maap dik,akak dah tua :p ) diorg leh salah kira meal lak,pe lagi MissAshkeen berjaya buat diorg cuak lah,dapat lah free voucher nih,yeah!!!

Muka ready nak makan..get ready!!

Nyum Nyum,big bites!!!!

Arghhhh hilang ayu aiiiii!!!:p

Makan dlm keta je..tepi jln.

Bagus lh,on the highway ade gak healthy meal on the go gini!

Jap.
Healthy ke?

Well..
As much as these are all fast food/junk foods,but somehow we gotta be thankful gak sebab they made effort to provide nutritional facts in there,so kita sebagai customer mesti lh bijak bila nk pilih mknn,too much oil etc pun x elok utk cholestrol/diet/skin (isi apa yg patut).

Mmg ada MissAshkeen terdengar baru2 ni Subway org kata x health and x fresh,but again,sape suruh pilih yg xfresh? Kan ada sayur etc,hold the mayo n leave all the sauces alone,n surely ull b fine,okeh!

Sedikit tips dari Burger King if u have something concerning their healthy food options:

  1.  kecil lagi bagus - Whopper Junior tanpa mayonaise lagi elok ( 290 Calories, 12g fat, 500mg Sodium )dari Whopper Burger yang boleh jadi 2x ganda.
  2. Elakkan pengambilan cheese ( 9g fat, tiada rasa) walaupun cheese mempunyai Calcium.
  3. Tendergrill Chicken Sandwich adalah pilihan terbaik berbanding burger kerana banyak sayur dan protein yang di-bakar ( 220 Calorie, 7g Fat, 1080 mg Sodium )


-www.sparkpeople.com-


Untuk Subway pula,


  1. Pilih 6-inch sub.
  2. Pilih roti honey oat (4 g fiber, 3.5 g fat per 6 inch serving) atau roti wheat (3 g fiber, 2.5 g fat per 6 inch serving) supaya dapat nutrisi fiber.
  3. Suka sos? Memang semua sedap tapi yang terbaik untuk kesihatan adalah honey mustard sauce, yellow / brown mustard dan sweet onion sauce, semua fat free,yeay!
  4. Ambil semua sayur yang disediakan kerana semuanya segar. Pilihan daging pula hanya mempunyai kurang dari 290 calories 5g fat.
  5. Jika perlu menjaga kandungan garam (sodium), pilih sub yang hanya ada sayur sahaja lebih elok.
  6. Hidangan meal selalunya ada kentang atau biskut, tapi cuba elakkan dan pilih sup atau mana2 pilihan lain yang lebih sihat.
-www.sparkpeople.com-

Nah!:) ohh,xyh nk minum coke bagai eh,minum air kosong sudey!!

Senang kan,MissAshkeen xsuka post benda negative,kita nak share benda baik so nmpknye ada jugak kebaikan makanan2 ringan dan cepat nih,kalau nak tgk lebih details boleh bukak website diorg ok!

Heheyy jgn lupa g mintak kat Subway free vouchers,kenyang utk setahun k haha. MissAshkeen la ni dok bg coupon free je kat kawan2 sebab byk sgt, kira belanja lah ni walaupun x kuar duit hahahaha :p 

Ok dah.
Lapa.
Nak mkn pastu tdo.
Esok mkn Subway lah.
Atau Burger King.

Nom Nom!!! :) 


Budak mokmok,
-missAshkeen-